Jucarii pentru minte, maini si suflet…

Aceasta este ideea de la care a pornit “jocistet.ro”, acesta este scopul nostru. Sa oferim copiilor jocuri si jucarii care sa le solicite mintea si manutele dar in acelasi timp sa le bucure sufletul!

De ce ne dorim asta? Pentru ca punandu-le mintea la incercare, micutii isi pot ascuti inteligenta, isi pot dezvolta imaginatia si creativitatea, ii ajutam sa devina adulti descurcareti. Pentru ca folosindu-si manutele, pipaind si simtind cu degetele diverse obiecte, isi pot dezvolta perceptiile senzoriale, motricitatea fina si capacitatea de coordonare. Chiar Maria Montessori spunea “Inteligenta omului nu vine din nimic: ea se faureste pe temeliile asezate in perioadele de formare a simturilor la copii.” Si nu in ultimul rand, pentru ca din bucuria lor, vine dorinta de a invata, de a exersa, de a progresa! Pentru ca joaca ii face fericiti!

De aceea sustinem alegerea cu grija a jucariilor, pentru ca acestea pe langa factorul de distractie, pot oferi copilului oportunitatea de a invata lucruri noi, de a-si dezvolta imaginatia, creativitatea, gandirea, precum si abilitatile de comunicare si socializare, motricitate, coordonare si de rezolvare a problemelor.

Sustinem joaca alaturi de copii! Jucariile educative, istete cum le spunem noi, ne ofera momente distractive alaturi de copilul nostru, de care ne bucuram impreuna. Vorbim cu fetita noastra in timp ce ne jucam, o incurajam sa-si foloseasca imaginatia, sa se exprime liber, dar in acelasi timp, ii protejam momentele de concentrare si nu o intrerupem. O lasam sa descopere satisfactia rezolvarii unei probleme si sa se bucure de rezultatele “muncii” ei.

Sustinem educatia prin joaca pentru ca joaca este un instrument foarte util in dezvoltarea micutilor, este modul prin care acestia invata si deprind noi abilitati. Joaca este o experienta si in acelasi timp o repetitie distractiva care ii pregateste pentru situatiile reale pe care le vor intalni in viata.

Sustinem de asemenea joaca in natura, cu ceea ce aceasta ne pune la dispozitie: frunze, crengi, nisip, pamant etc. :) Ne straiduim sa-i oferim copilului nostru cat mai multe iesiri in natura si ne bucuram impreuna de culorile si mirosul unei flori, de albastrul cerului, de verdele unui copac, de zborul unui future. Numaram impreuna stele si vise de copil… 


Netopya Payments
Please click to see profile.