5 idei de cadouri istete pentru prima aniversare

5 idei de cadouri istete pentru prima aniversare

Te pregatesti pentru prima aniversare a micutului sau a micutei tale ? Sau pur si simplu vrei sa faci un cadou inspirat unui copil de 1 an ? O jucarie este intotdeauna primita cu bucurie de un copil! Gasesti mai jos 5 idei care sa te inspire sa alegi un cadou frumos, interesant si care sa ajute sarbatoritul sau sarbatorita sa devina mai istet :)

1 Cutie cu puzzle pentru sortarea formelor

cutie cu puzzle pentru sortarea formelor

O jucarie interesanta, din lemn, pe care micutul o poate monta si demonta singur de cate ori doreste!  Va fi cu siguranta incantat, de formele si culorile ei si mai ales de faptul ca se desface dupa bunul lui plac. :)

O jucarie frumoasa care imbina jocul de puzzle cu sortarea formelor. Din peretii laterali, se pot forma 4 imagini simple tip puzzle iar capacul se foloseste pentru invatarea si potrivirea formelor. Dezvolta copilului abilitati de logica, de rezolvare a problemelor, de concentare, de ingeniozitate, perseverenta, motricitate fina, de coordonare mana ochi. Nu ofera doar distractie ci si satisfactia rezolvarii unei probleme, ii solicita manutele determinandu-l sa faca miscari fine, de coordonare, ii dezvolta simtul cromatic prin identificarea si potrivirea culorilor diferite. Toate acestea au un impact educativ extrem de mare, ajutand micutul sa devina un adult descurcaret, capabil sa gaseasca solutii la diferite probleme. De asemenea, abilitatile dobandite prin rezolvarea jocurilor de tip puzzle, sunt pietrele de temelie pentru rezolvarea problemelor de matematica si fizica de mai tarziu. Ii puteti vorbi copilului despre elementele de pe fiecare fata a cutiei, oferindu-i posibilitatea de a acumula cunostinte noi. De asemenea incurajati micutul sa vorbeasca despre imaginile pe care le asambleaza, ajutandu-l astfel sa-si imbogateasca vocabularul si abilitatile de conversatie.

2 Puzzle cu sunete si butoni "Ferma"

puzzle cu sunete si butoni ferma

Un puzzle ingenios si extrem de distractiv. La potrivirea fiecarei piese se va auzi un sunet specific fiecarui desen, mai exact animal, pe principiul "Cum face vaca, porcul, oia etc?" Pe langa rezolvarea jocului in sine, este un prilej bun de a dezvolta vocabularul micutului invatand cuvinte noi, de a acumula cunostinte noi, de face asocieri. Jocul de puzzle dezvolta copilului abilitati de logica, de rezolvare a problemelor, de concentare, de ingeniozitate, perseverenta, motricitate fina, de coordonare mana ochi.

Butonii ajuta copiii mai mici sa prinda si sa potriveaza mai usor piesele de puzzle.

3 Puzzle cu sunete si butoni "instrumente muzicale"

puzzle cu sunete si butoni instrumente muzicale

Tot din categoria puzzle va propunem puzzle-ul cu sunte si butoni „Instrumente muzicale”. La potrivirea fiecarei piese se va auzi un sunet specific fiecarui desen, mai exact instrument muzical. Pe langa rezolvarea jocului in sine, este un prilej bun de a dezvolta vocabularul micutului invatand cuvinte noi, de a acumula cunostinte, de face asocieri intre instrumentul indicat in imagine si sunetul specific acestuia.

Muzica este o experienta pe cat de placuta pe atat de necesara copiilor, avand un rol important in dezvoltarea lor armonioasa, le modeleaza personalitatea, ii face mai creativi, mai receptivi si mai inteligenti.

4 Joc de indemanare cu spirale si bile

joc de indemanare cu spirale si forme

O jucarie educativa foarte indragita de copii folosita si in pedagogia Montessori. Pe langa invatarea formelor si culorilor ii ajuta pe micuti sa-si dezvolte motricitatea, coordonarea mana ochi, vederea in spatiu si deprinderea notiunii de traseu. Micutii vor fi incantati sa urmareasca si sa intuiasca traseul diferitelor forme geometrice de-a lungul spiralelor colorate.

5. Trenulet aniversar

trenulet aniversarUn trenulet spectaculos, din lemn, frumos colorat ce poate fi un cadou excelent pentru o zi de nastere. Cu locomotiva si 6 vagoane, in care pot fi fixate cifre si lumanari. Poate fi asezat langa tort, la fiecare aniversare pana la 6 ani, avand incluse cifrele de la 1 la 6.

Desi nu este o jucarie educativa in sine, un astfel de cadou il va incanta pe sarbatorit cu atat mai mult cu cat il poate pastra ca amintire, fiind la baza un articol decorativ pentru aniversari.

Toate jucariile sunt vopsite cu lacuri netoxice, sigure pentru copii.

Si pentru ca bucuria sa fie deplina, www.jocistet.ro va ofera serviciul de impachetare tip cadou, in mod gratuit! 

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Site-ul: (URL-ul site-ului cu http://)
* Comentariu
Introdu codul
Netopya Payments
Please click to see profile.