Un motiv in plus de a alege jucariile din lemn in favoarea celor din plastic

Un motiv in plus de a alege jucariile din lemn in favoarea celor din plastic

Un motiv in plus de a alege jucariile din lemn in favoarea celor din plastic

 

Exista conceptia cum ca materialele sintetice, ca de exemplu plasticul, ar fi „mai curate si mai sigure” decat materialele naturale cum ar fi lemnul. Dar se pare ca lucrurile nu stau chiar asa...

Studiile facute pe aceasta tema ne arata contrariul! De exemplu, Universitatea de Stat din Georgia, SUA a descoperit printr-un studiu, ca virusurile raman în viata pe jucarii din plastic, pentru un timp surprinzator de lung.

 "Oamenii cred ca virusurile sunt transmise numai de la o persoana la alta. Copiii sunt deosebit de sensibili la contactarea de boli infectioase, deoarece acestia iau în mod constant in maini obiectele din jur si le duc la gura. În plus, sistemul lor imunitar nu este dezvoltat pe deplin.", spune profersorul Bearden, cel care a condus studiul.

 Jucariile din plastic pot fi mult mai incarcate de germeni decât jucarii din lemn. Lemnul, prin natura lui, are substante antibacteriene care il fac mai igienic si provoaca un fel de proces de auto-curatare chiar si atunci când este foarte murdar. Jucarii din lemn sunt recomandate în special pentru spitale de copii si centre de ingrijire, tocmai datorita proprietatilor lui de material antibacterian natural.

Lantisor pentru suzeta din lemn natur "Bilute"

Studii similare s-au facut si in alte domenii, cum ar fi de exemplu cel alimentar, cu precadere pe partea de igiena in bucatarie.

  Bucatarie lemn

Departamentul Agriculturii din SUA a realizat ca nu avea nici o dovada stiintifica pentru a sustine recomandarea de a se utiliza in bucatarii suprafete de taiere din plastic, asa ca a cerut unui laborator de siguranta alimentara sa compare placi de plastic si tocatoare de lemn de esenta tare.

Cercetatorii au aplicat o serie de bacterii pe diferite suprafete de lucru. Spre surprinderea lor, au descoperit ca , la scurt timp dupa aplicarea lor, nu au mai putut recupera bacterii din placile de lemn, chiar si de pe cele vechi, intens utilizate. In schimb , suprafetele din plastic au permis bacteriilor sa persiste in timp.  Se pare ca bacteriile sunt in mod natural neutralizate pe suprafetele din lemn. Ele pot ramane în viata ceva timp, dar nu se multiplica si mor treptat.

Ustensile bucatarie din lemn  

In concluzie, materialele din lemn castiga detasat in fata celor din plastic atat in ceea ce priveste igiena cat si partea estetica. J

  

Surse: Georgia State University; Pharmaceutical Journal

Tag-uri: jucarii lemn

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Site-ul: (URL-ul site-ului cu http://)
* Comentariu
Introdu codul
Netopya Payments
Please click to see profile.