O plimbare printre fluturi si 3 activitati pentru acasa

O plimbare printre fluturi si 3 activitati pentru acasa

„Fluturii au atras atentia oamenilor din cele mai vechi timpuri. De cele mai multe ori ei sunt perceputi atat ca simboluri ale frumusetii delicate si efemere, cat si ca exemple extreme ale transformarilor surprinzatoare pe care le poate suferi o fiinta vie în decursul existentei sale.”

Pana pe 4 septembrie Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” gazduieste expozitia temporara de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi”. Expozitia este amenajata intr-o mica sera ce se afla in curtea muzeului.

Expo Antipa Fluturi vii

Expozitia este deschisa de marti pana duminica intre orele 10 si 18, iar accesul vizitatorilor este permis pana la ora 17.30.

Pretul unui bilet este de 12 RON pentru adulti, 10 RON pentru copii mai mari de 3 ani, elevi, studenti si pensionari. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Expo Antipa Fluturi

Expo Antipa Fluturi

Expo Antipa Fluturi

Expo Antipa Fluturi

Expo Antipa Fluturi

Expo Antipa Fluturi

Si un filmulet :)

Expo Antipa Fluturi

La iesire puteti achizitiona magneti sau stickere cu fluturasi, pentru a va bucura si acasa de frumusetea lor.

Tot din categoria „fluturi”,  va propunem cateva activitati cu jocuri educative pe aceeasi tema:

1. Puzzle in straturi "Fluturasul"

Un puzzle ingenios, din lemn, format din 4 straturi si 11 piese, aduce un plus de noutate si dificultate jocului clasic. Practic sunt 4 planse de puzzle care trebuie rezolvate unul dupa altul. Dezvolta copilului abilitati de logica, de rezolvare a problemelor, de concentare, de ingeniozitate, perseverenta, motricitate fina, de coordonare mana ochi.

Puzzle in straturi fluture

2. Fluturas pentru snuruit si puzzle

Un joc de snuruire si puzzle in acelasi timp, care pe langa faptul ca este distractiv, are un impact educativ semnificativ. Dezvolta copilului abilitati de indemanare, concentrare, rabdare atentie, precizie. Ii solicita manutele determinandu-l sa faca miscari fine, de motricitate si coordonare. Jocul vine impreuna cu 12 sireturi pentru snuruit si un saculet textil pentru depozitare.

Puzzle fluture, joc snuruit

3.  Puzzle in straturi "De la omida la fluture"

Un puzzle ingenios, din lemn, format din 4 straturi si 44 piese. Este un bun prilej pentru copil de a acumula cunostinte noi despre metamorfoza fluturilor si de a-si imbogati vocabularul. Sunt 4 planse de puzzle care trebuie rezolvate unul dupa altul. Fiecare plansa prezinta unul din stadiile de transformare suferit de fluture pana ajunge la maturitate. Dezvolta copilului abilitati de logica, de rezolvare a problemelor, de concentare, perseverenta, motricitate si de coordonare mana ochi.

 

puzzle fluture; transformare fluture

puzzle fluture; transformare fluture

puzzle fluture, transformare fluture

puzzle fluture, transformare fluture

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Site-ul: (URL-ul site-ului cu http://)
* Comentariu
Introdu codul
Netopya Payments
Please click to see profile.